Blogposts14 januari 2021

Soorten behandelingen Sportmassage van Dooren

Op deze pagina kunt u alle behandelingen terugvinden die Sportmassage Van Dooren aanbiedt. Ook kunt u per behandeling wat extra informatie vinden over wat de behandeling inhoudt, zodat u weet wat u kunt verwachten. Meer weten over de prijzen? Deze kunt u hier terugvinden. Wilt u graag een afspraak inplannen? Neem dan contact met ons op door het contactformulier in te vullen. 

 

Stoelmassage

Stoelmassage is een doeltreffend middel om stress en werkgerelateerde klachten te verlichten en te voorkomen. Door verschillende massagetechnieken toe te passen maakt de masseur, rug, nek, hoofd, armen en handen los.

De stoelmassage duurt gemiddeld 15 tot 20 minuten. Wij gebruiken hiervoor een speciale stoel waarop u kunt zitten, deze nemen we ook mee op locatie. U kunt uw gewone kleding daarbij aanhouden. Een stoelmassage kan op uw werkplek of bij ons in de behandelruimte worden gegeven.

*De massagestoel reinigen wij na elke behandeling en voorzien we van een schoon hoofdsteunhoesje.

 

Voorkomen van vallen en valtraining

Laatst bekende cijfers valongevallen 65+  (2019)

In 2019 kwamen 109.000  65-plussers na een val bij de Spoedeisende hulp, waarvan 79.900 ernstig waren. Daarvan 37.100 opgenomen in het ziekenhuis, 11.000 in een verpleeghuis. De meest voor -komende soorten letsel na een val zijn : hersenletsel 16%, heupfractuur 14% en polsfractuur 10%

Doelstelling van de cursus:

 • Het behouden van de eigen regie en zelfstandigheid, zodat u langer onafhankelijk en zelfstandig kunt blijven wonen.
 • Het vergroten van uw eigen beweegvaardigheden en bewegingsvrijheid met vertrouwen in eigen mogelijkheden. Zo kunt u bijvoorbeeld zelfstandig boodschappen blijven doen en op bezoek gaan bij familie en kennissen. Ook het lopen met hulpmiddelen (zoals een rollator of wandelstok) krijgt aandacht.
 • Het verminderen/wegnemen van de valangst en verbeteren van de activiteitenniveau.
 • Inzicht krijgen in risicofactoren en oorzaken voor het vallen.
 • Aandacht voor leefstijl zodat u zich vitaal blijft voelen.
 • Sociaal contact stimuleren: de cursus kan in groepsverband gegeven worden. Verder  wordt gekeken welke activiteiten of beweegprogramma’s, indien gewenst, na deze cursus bij u passen.

Het programma bestaat uit:

 • Valpreventie, valtraining en opstaan worden uitgebreid besproken en geoefend.
 • Krachttraining/ balans- en spelvormen. Verder aandacht voor functionele training, oefeningen die toepasbaar zijn in het dagelijks leven en een hindernisbaan.
 • Het geven van houding- en looptraining.
 • Thuissituatie en persoonlijke omstandigheden bekijken en advies geven.
 • Leefstijladvies en begeleiding. Hierbij wordt aandacht besteed aan gezonde voeding, bewegen, slaap en ontspanning, roken en alcoholgebruik.

Opzet mogelijkheden:

 1. Consultafspraak: Hierbij maken wij een individuele concrete invulling aan de hand van uw hulpvraag.
 2. Een individuele- of groepscursus van minimaal 6 en maximaal 10 bijeenkomsten van anderhalf uur.

Kosten:

 • Consult/individueel: € 29,00.
 • Cursus: zijn in overleg, afhankelijk van groepsgrootte en locatie.

Cursusleider heeft de volgende opleidingen gevold:

 • Vallen verleden tijd: Nederlands Paramedische Instituut en fysiotherapeut
 • ZekerBewegen: Judobond Nederland en judoleraar A.
 • Leefstijlcoach (voor claudicatio/Chronisch Zorgnet: HAN (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen)/Seneca, erkend door KNGF.
 • Certificaat: Verhoogd valrisico bij ouderen signaleren en inschatten en jaarcongres bij Veiligheid.nl

 

Hotstone massage

Hotstone massage heeft veel weg van een klassieke massage. Zo wordt deze gegeven met olie en verwarmde Basaltstenen waarbij vooral de huid en de spieren worden gemasseerd. Wij gebruiken hiervoor druivenpitolie. Deze olie bevat geen kleurstoffen, is ongeparfumeerd, conserveringsvrij, 100% natuurlijk en 100% vegan. Druivenpitolie is ook goed te gebruiken voor mensen die allergisch reageren op amandelolie.

Door de warmte van de stenen werkt een hotstone massage vaak dieper door dan een gewone massage. Als warmte als weldaad voor u voelt is dit een heerlijke ontspannende verwenmassage!

*Vanzelfsprekend reinigen wij de gebruikte materialen na elke behandeling grondig.

 

Tapen en bandageren

Bij onze Sportmasseur kunt u terecht voor het aanleggen van een sporttape of het bandageren. Dit is ter ondersteuning van uw spieren zonder de beweging te beperken. Vooral nu het buitensporten weer volop begonnen is kunt u hier bij ons gebruik van maken. Ook geschikt voor NIET-sporters bij hun dagelijkse bezigheden.

 

 

Share